Νέος κύκλος Κινηματογραφικού Εργαστήριου

Νέος κύκλος Κινηματογραφικού Εργαστήριου

Το Φεστιβάλ Δράμας ανακοινώνει το νέο κύκλο του πολύ πετυχημένου Κινηματογραφικού Εργαστήριου

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου και την προβολή κατά τη βδομάδα διεξαγωγής του Φεστιβάλ των έξι (6) μικρού μήκους ταινιών που δημιουργήθηκαν στο κινηματογραφικό εργαστήρι, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Δεμερτζής και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Σακαρίδης θέλουν να συγχαρούν τους συμμετέχοντες του πρώτου κύκλου και να αναγγείλουν την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος.

Το workshop, σε σχεδιασμό και εκτέλεση της καλλιτεχνικής ομάδας του φεστιβάλ βασίζεται σε μια επιτυχώς δοκιμασμένη μεθοδολογία και θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα πέντε μηνών (με 2 εργαστήρια το μήνα) στην πόλη της Δράμας, τόσο ψηφιακά όσο και δια ζώσης. Οι 5 μικρού μήκους ταινίες που θα δημιουργηθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στη Δράμα και παρέχει στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία για τη συγγραφή ενός σεναρίου και την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους. Επιπλέον, προσφέρει τεχνογνωσία πάνω στην ανάπτυξη ιστοριών για ταινίες μικρού μήκους, καθώς και στις βασικές γνώσεις παραγωγής. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους τους επίδοξους σκηνοθέτες ή/και σεναριογράφους, ηλικίας άνω των 18 ετών, που κατοικούν στην περιοχή της Δράμας, ενώ γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι με προηγούμενη κινηματογραφική ή/και καλλιτεχνική εμπειρία αλλά και συμμετέχοντες του πρώτου κύκλου.

Το εργαστήριο αναπτύσσεται από τον Γιάννη Σακαρίδη σκηνοθέτη, σεναριογράφο και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας και καθηγητές με μακρά εμπειρία στη συμβουλευτική σεναρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα έως τις 18 Οκτωβρίου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας:

https://forms.gle/kGN89dW5KkS3bbnW6

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 25 άτομα και η πρώτη εισαγωγική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. Η προϊσταμένη του Φεστιβάλ κα Ελευθερία Καβάκα (25210 47575) καθώς και η ομάδα του Φεστιβάλ παραμένει στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.