Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα 202
47o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
1. 040, Θεοδώρα Αναστασίου
2. Τρωκτικά του Μπετόν, Αποστόλης Γκανάτσιος
3. Plantasia, Άγγελος Γουρζής
4. Να Θυμάσαι ότι Πατάς στη Γη, Βαγγέλης Δικόπουλος
5. Όχι Πια Έρωτες, Φοίβος Καραγιάννης
6. True Blue, Στράτος Κούβελας
7. ποπ, Λίνα Κουντουρά
8. Imaginary Moscow, Πάνος Μαζαράκης
9. Στελιάννα, Γιάννης Μπλέτας
10. Στα Χνάρια του Φθινοπώρου, Βασίλης Μπόσμης
11. Marching, Γιώτα Μπουγά
12. Το Ποτάμι Περνάει από το Χωριό, Ξενοφώντας Νικολακόπουλος
13. MRI, Μελίνα Ξυπολιτάκη
14. Νεκρή Ζώνη, Ιωάννης Παναγή
15. ΤΣΑΪΜΑΧΑΛΑ, Βαγγέλης Παναγιωτακόπουλος
16. Αχέροντας, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου
17. Alles Gut, Παύλος Παρασκευόπουλος
18. No Future Kids, Ελένη Πουλοπούλου
19. Dracaena, Σοφία Πριόβολου, Ιωάννης Παναγιωτίδης
20. Ο Θάνατος του Κηπουρού, Χριστίνα Σπηλιοπούλου
21. δακρυγόνο, Ορέστης Σπυριδάκης
22. Κλημεντίνη, Γιώργος Σταγάκης
23. απαρατάτεμε, Μένη Τσιλιανίδου
24. Δέκα Λεπτά Κολύμπι, Αχιλλέας Τσούτσης
25. Ο Τελευταίος Νομάς, Φίλιππος Φερεντίνος
26. Dodeca – the womb, Ντανιέλε Χαρασανάκης
Οι αφίσες των ταινιών του εθνικού σπουδαστικού προγράμματος 2024
Η Κριτική Επιτροπή του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος
Άρης Κατωπόδης
Στέλιος Ζερεφός
Βάνια Τέρνερ
Άρης Κατωπόδης (Πρόεδρος)
Ο Άρης Κατωπόδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία και Κινηματογράφο στο UCLA και αργότερα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό ΜΒΑ. Εργάστηκε ως θεατρικός σκηνοθέτης και παραγωγός στο Λος Άντζελες για πάνω από 15 χρόνια. Διδάσκει στο American Public University System, ενώ είναι Διευθυντής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες (LAGFF) από το 2014 μέχρι σήμερα. Είναι, επίσης, Διευθυντής Προγράμματος του LAGFF από το 2011. Ο Άρης είναι συν-ιδρυτής της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τον Ελληνικό Κινηματογράφο (Global Greek Film Initiative, GGFI), μιας πρωτοβουλίας συντονισμού και οργάνωσης σε μεγαλύτερη κλίμακα θεμάτων που έχουν σχέση με τον Ελληνικό Κινηματογράφο (παραγωγή, εκπαίδευση, συντονισμό, συνέδρια), ορμώμενη από την έδρα του LAGFF, το Λος Άντζελες, και τη στενή επαφή που έχει καταφέρει να καλλιεργήσει το φεστιβάλ με προσωπικότητες του εκεί χώρου. Το LAGFF προσηλώνεται στην ανάδειξη του Ελληνικού Κινηματογράφου και κινηματογραφιστών στο Λος Άντζελες, καλλιεργώντας στενές σχέσεις με στελέχη της βιομηχανίας του κινηματογράφου και με ακαδημαϊκούς χώρους όπως UCLA, USC, LMU, Cal Arts μέσω προβολών και πρακτικής άσκησης των φοιτητών στο φεστιβάλ. Από το 2023, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Στέλιος Ζερεφός
Ο Στέλιος Ζερεφός είναι Καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από το 2009 και, από το 2023, Κοσμήτορας. Είναι διευθυντής δύο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και διευθυντής του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Φωτισμού. Εκτός από το ΕΑΠ, έχει διδάξει έπειτα από πρόσκληση σε προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών οργανισμών, εκπαιδευτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεδιαστών Φωτισμού (IALD), καθώς και συντάκτης και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει επιστημονικές εργασίες σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κριτές, ενώ είναι επίσης συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων σχετικών με την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό φωτισμού και την προσομοίωση κτιρίων. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών έργων σχετικά με την εκπαίδευση και την έρευνα σε θέματα φωτισμού και πολιτισμού και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία έξι προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, ενός προπτυχιακού προγράμματος και δύο σύντομων προγραμμάτων σπουδών στο ΕΑΠ.
Βάνια Τέρνερ
Η Βάνια Τέρνερ είναι ντοκιμαντερίστρια και κινηματογραφίστρια. Tα τελευταία χρόνια, η δουλειά της εξερευνά τις θεματικές του τραύματος, της δικαιοσύνης, της βίας και της επιβίωσης. Πριν ασχοληθεί αμιγώς με το ντοκιμαντέρ παρατήρησης, ως video journalist είχε καλύψει ανθρωπιστικές κρίσεις και μεταπολεμικές καταστάσεις στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Υποσαχάρια Αφρική. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Πολιτική Θεωρία. Το TACK, που έκανε πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποσπώντας πέντε βραβεία, είναι το πρώτο της μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και συνεχίζει τη φεστιβαλική του πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.