Pitching Lab

43o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας – 2020

Αποτελέσματα Drama Pitching Lab 2020

Ελήφθησαν πάνω από 90 σχέδια απ’ όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών.

Με μεγάλη χαρά η εκπαιδευτική ομάδα του Drama Pitching Lab καλωσορίζει την υποβολή πολλών σχεδίων ντοκιμαντέρ, docu-fiction και animation.

Επιλέχθηκαν σχέδια από τη μακρινή Κίνα και την Αυστραλία, και από το Μεξικό ως την Ευρώπη. Ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων ήταν και τα σχέδια από την Ελλάδα, πολλά από τα οποία, θα άξιζε να αναπτυχθούν σε σενάρια για μεγάλου μήκους, καθότι περιέχουν πλούσιες ιστορίες, που δε θα κατάφερναν να ολοκληρωθούν στη μικρού μήκους φόρμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ιστορικό στοιχείο , το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, οι οικογενειακές σχέσεις διευρυμένες σε όλες τις πιθανές εκδοχές , όπως εμφανίζονται στη σύγχρονη εποχή, τα κοινωνικά προβλήματα καθώς και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, έδωσαν τον τόνο στις φετινές υποψηφιότητες.

Το Pitching Lab, φέτος, δέχτηκε 15 σχέδια, καθώς η διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερη συμμετοχή και κατά συνέπεια, να διευρύνει την παγκόσμια εμβέλειά του, υποδεχόμενοι στην οικογένεια της Δράμας, τους νέους κινηματογραφιστές απ’ όλον τον κόσμο.

 1. LAUGHTER CLUB, Llewellyn Michael Bates, Screenwriter & Producer – AUSTRALIA
 2. BAJO EL ÁRBOL, Gisela Carbajal Rodríguez / Felix Klee, Screenwriter / Director – MEXICO / GERMANY
 3. THE CAGE WITHIN A CAGE, Onur Kök, Director – TURKEY
 4. ART, NUCLEAR ENERGY AND A LOVE OF BUGS, Friederike Lorenz, Screenwriter & Director – GERMANY
 5. MY GRANDMOTHER’S SISTER, Eleni Kavouki / Maria Tzortzatou, Screenwriter / Director – GREECE
 6. THE VERY BIZARRE STORY OF AN UNOFFICIAL FAMILY, Salamis Ayşegül Şentuğ / FehmiÖztürk, Screenwriter / Director – CYPRUS
 7. SIPHONOPHORE, Samuel Sultana / Stephanie Sant, Screenwriter / Director – FRANCE / MALTA
 8. MAGDALENA HAUZEN:DIE UNBEWEGLICHE ZEIT, Yannis Karpouzis, Screenwriter & Director – GREECE
 9. A GENTLE MOTH, Eric Peh Ha, Screenwriter & Director – SINGAPORE
 10. HONEYMOON, Alkis Papastathopoulos, Screenwriter / Director – GREECE
 11. THE WALKING WAY, Vangelis Liberopoulos, Screenwriter & Director GREECE
 12. THE BLACK BOX, Christos Asteriou / Konstantinos Fragkoulis, Screenwriter & Director – GREECE
 13. CLOUDY WATER, Iakovos Panagopoulos / Konstantinos Karakostas, Screenwriter / Director – GREECE
 14. DEEP END, Vera Pirogova, Screenwriter / Director – RUSSIA
 15. THE TENDER SHOP, Eirini Karagkiozidou, Screenwriter / Director – GREECE

Η προετοιμασία για Pitching είναι η απαραίτητη διαδικασία, αν θέλετε να δείτε την ιδέα σας να γίνεται ταινία. Δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες που να ορίζουν ένα τέλειο pitch, αλλά σίγουρα υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η εσωτερική διαδρομή που οδηγεί στην αλήθεια της ιστορίας μας. Και μαζί θα την ανακαλύψουμε και θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο να τη μοιραστούμε.

Βαρβάρα Δούκα – Επικεφαλής του Pitching Lab

Project Submission Pitching Lab

Εργαστήριο Pitching Lab

Στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας DRAMA TALENT LAB, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Δράμα διοργανώνει εργαστήριο Pitching Lab για την παροχή τεχνικών pitching σε σκηνοθέτες / παραγωγούς.

Pitching Forum

Νέοι σκηνοθέτες και παραγωγοί από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν το project τους, σε ένα pitch, διάρκειας 5’ σε παραγωγούς και πιθανούς χρηματοδότες.

Οι καλεσμένοι στο φόρουμ, μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σε κάθε δημιουργό, διάρκειας 5’. Στο τέλος του Pitching Forum, οι συμμετέχοντες έχουν επίσης την ευκαιρία να οργανώσουν μεμονωμένες συναντήσεις με ενδιαφερόμενους παραγωγούς ή διευθυντές φεστιβάλ , για την πιθανή προώθηση των έργων τους.

Για έβδομη χρονιά, στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας – DISFF (20- 26 Σεπτεμβρίου 2020), πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο pitching και forum παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες. Το Pitching Lab/Forum διεξήχθη ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ και αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

A. Pitching Lab

4ήμερο Εργαστήριο PITCHING για σχέδιο ταινίας μικρού μήκους (μυθοπλασίας ή κινουμένων σχεδίων έως 20’/ ντοκιμαντέρ έως 30’).

B. Pitching Forum

Το Pitching Forum διεξήχθη ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένους παραγωγούς, χρηματοδότες, διευθυντές φεστιβάλ και λοιπούς ενδιαφερόμενους. Το Pitching Forum ήταν ανοιχτό για το κοινό σε live streaming.

Χρόνος παρουσίασης για κάθε project 5’
Χρόνος ερωτήσεων και απαντήσεων 5’