Διεθνές Σπουδαστικό Πρόγραμμα

43o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα είναι ένα από τα καινούργια και πιο ελπιδοφόρα προγράμματα του Φεστιβάλ Δράμας.

Στο Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι σημαντικότερες Κινηματογραφικές Σχολές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Η δημιουργία του Προγράμματος, θεωρούμε ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής και παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής σπουδαστικών ταινιών μικρού μήκους ενώ θα συνδεθεί με το όραμα μας για την επικείμενη δημιουργία της Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο βήμα που σκοπό έχει να αναδείξει την εξωστρέφεια του Φεστιβάλ Δράμας αλλά και του Ελληνικού Κινηματογράφου την τελευταία δεκαετία.

Το νέο αυτό τμήμα, εν όψει της δημιουργίας της Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα, θα αποτελέσει τον δεύτερο πόλο για τον κινηματογράφο, που θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τους τρόπους και τις μεθόδους της Κινηματογραφικής Βιομηχανίας στις μέρες μας.

Εκτός αυτού, θα δώσει βήμα σε δημιουργίες από τους φερέλπιδες πρωταγωνιστές του κινηματογραφικού μέλλοντος. Το Σπουδαστικό Πρόγραμμα ευελπιστούμε πως θα αναδείξει και θα καταγράψει τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις εν τη γενέσει τους.

Τέλος, το Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα στόχο έχει να εδραιώσει το Φεστιβάλ Δράμας στην θέση που κατέχει δικαιωματικά: ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να αναδείξει την ελληνική παραγωγή σπουδαστικών ταινιών μικρού μήκους σε διακριτό διεθνές επίπεδο. Θα διεξαχθεί παράλληλα με το Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2020.