Δελτίο Τύπου 21/09/2019 - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου 21/09/2019

Ολοκλήρωση Pitching Lab - 21/09/2019


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
 
15-21 Σεπτεμβρίου 2019

Έξι χρόνια Drama Pitching Lab
 
 
Ρεπορτάζ: Μαρία Γερμαντζίδου
 

Με περισσότερες από 900 αιτήσεις συμμετοχής, 89 παρουσιάσεις, 9 ολοκληρωμένες ταινίες, 2 προπαραγωγές και 3 ταινίες σε γυρίσματα, έληξε την Παρασκευή στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας το 6ο Pitching Lab, το εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες, στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 25ου Διεθνούς.
 
Η ομάδα του Pitching Lab 2019, είναι ο Τόνι Γουότς, παραγωγό, programmer, ιδρυτής του Thames Film Festival και συνιδρυτής του London Sci fi Film Festival, η Βαρβάρα Δούκα, σκηνοθέτης, καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού και Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας και διευθύντρια του Drama Mini Talent Lab και η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, σκηνοθέτης και δραματουργός.
 
Η Βαρβάρα Δούκα, ανέφερε πως η δημιουργία του Pitching Lab αποσκοπεί στο να δοθούν εργαλεία σε νέους ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο, ώστε να επικεντρωθούν στις ιδέες τους,  να βρουν χρηματοδότηση και να υλοποιήσουν το πρότζεκτ τους. Επίσης, λόγω του διεθνή χαρακτήρα του Εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες μπορούν να αναπτύξουν καλύτερα το σενάριο τους ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά.
 
Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, δήλωσε πως o στόχος  της ομάδας του Pitching Lab είναι, μέσα από ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα, να βοηθήσει να ωριμάσει η ιδέα ενός δημιουργού και να αποκτήσει την ικανότητα να πείσει κι άλλους ότι η ιδέα του είναι καλή και αξίζει να χρηματοδοτηθεί.
 
 
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι δημιουργοί και οι παραγωγοί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές συναντήσεις και έμαθαν πώς να παρουσιάζουν ένα έργο στους παραγωγούς, στους διευθυντές καναλιών, τους agents των φεστιβάλ και το πώς να εξασφαλίσουν πιθανή χρηματοδότηση. Με λίγα λόγια, το Pitching Lab παρέχει εργαλεία που σχετίζονται με:
 
·        Τη δομή για ένα καλό pitching
 
·        Οδηγίες για έναν επιτυχημένο τίτλο ο οποίος να αντανακλά το πνεύμα της ταινίας
 
·        Συμβουλές για τoν τρόπο προφορικής παρουσίασης του σχεδίου σε μια δημόσια ομιλία
 
Ο Τόνι Γουότς, ήρθε για πρώτη φορά φέτος στη Δράμα, ώστε να συμβάlλει και αυτός μέσω το Pitching Lab, ώστε τα πρότζεκ των νέων καλλιτεχνών να γίνουν μικρού μήκους ταινίες.
 
Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου έρχονται από διάφορες χώρες της Ευρώπης κι όχι μόνο. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι ο Μάθιου Άλεν και η Αντζέλικα Εσεσίμουααπό το Λος Άντζελες, οι οποίοι έχουν ενθουσιαστεί με το Φεστιβάλ, όπως και με τους ανθρώπους που έχουν γνωρίσει μέχρι στιγμής.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Μάθιου δήλωσε πως ‘’τα μαθήματα του εργαστηρίου μας βοηθούν σε όλους τους τομείς, κυρίως στο πώς να φτιάξουμε ένα έργο. Με αυτό το εργαστήρι, θα μπορέσουμε να βρούμε επενδυτές για τα πρότζεκτ μας και υπ’ αυτήν την έννοια πιστεύω πως είναι χρήσιμο για κάθε νέο καλλιτέχνη’’.
 
Η Αντζέλικα δήλωσε πως είναι η πρώτη της φορά στην Ευρώπη και Ελλάδα κι ότι αυτό το εργαστήρι είναι η πρώτη της ανάλογη εμπειρία, τονίζοντας πως είναι πολύ χρήσιμο, προκειμένου να εξελιχθούν τα πρότζεκτ που είναι ακόμα στα χαρτιά.
 
 
 

 
 
Για το γραφείο τύπου
 
Ευάννα Βενάρδου
 
6932906657
 
25210-27435
 
Email: press@dramafilmfestival.gr
 
Χορηγοί - Υποστηρικτές


Δράμα: Αγίας Βαρβάρας9, 66100 - Δράμα   Τηλ: 25210 47575, Fax: 25210 33526
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 71, 10681 - Αθήνα   Τηλ: 2103300309, Fax: 2103302818
e-mail: kinfest[at]dra.forthnet.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο