Δελτίο Τύπου 18/09/2018 - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου 18/09/2018

Το Φεστιβάλ Δράμας τιμά το φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν στη Γαλλία - 18-09-2018


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


Δελτίο Τύπου 18/09/2018

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
24ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΔΡΑΜΑΣΤο Φεστιβάλ Δράμας φέτος τιμά το πιο διάσημο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο: το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμόν-Φεράν στη Γαλλία.
«Το Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν, είναι συνομήλικο με το δικό μας και αποτέλεσε “φάρο” για μας», είπε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπια» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος. «Υπήρξαμε συνοδοιπόροι και θεματοφύλακες της μικρού μήκους ταινίας, αν και εκείνο εκτοξεύτηκε, τόσο σε μπάτζετ, όσο και σε απήχηση, σε βαθμό που σήμερα μια προβολή στο φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν θεωρείται σημαντικότερη ακόμα και από μια υποψηφιότητα στα όσκαρ μικρού μήκους. Σήμερα το φεστιβάλ πραγματοποιεί τις προβολές του σε 12 αίθουσες και έχει προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ».
Στη συνέχεια ο Αντώνης Παπαδόπουλος σύστησε στο κοινό τον Ζαν Κλοντ Σορέλ, πρόεδρο, και τον Ερίκ Βοζίκ, εκλέκτορα και διευθυντικό στέλεχος του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Κλερμόν-Φεράν, στους οποίους στη συνέχεια απένειμε τιμητικό βραβείο.
Όπως είπε ο Ζαν Κλοντ Σορέλ «το να απαρνιέσαι την μικρού μήκους ταινίας είναι σαν να γυρίζεις την πλάτη στην καινοτομία και την αναζήτηση, είναι σαν να αποφασίζεις πως θα αφήσεις στάσιμο το σινεμά, χωρίς μέλλον». Και προσέθεσε πως το κύριο ζητούμενο του φεστιβάλ είναι «η υπεράσπιση και προώθηση της μικρού μήκους ταινίας με κάθε μέσο» και πως η συνέργεια με άλλα φεστιβάλ που συμμερίζονται αυτόν τον σκοπό και αυτά τα ήθη, ήταν ανέκαθεν προτεραιότητά τους. «Ανάμεσα σε αυτά τα φεστιβάλ ανήκει και το Φεστιβάλ Δράμας στο οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία».
Με τη σειρά του ο Ερίκ Βοζίκ παραλλήλισε τα δύο φεστιβάλ με δύο σωσίες ή ετεροθαλή αδέρφια που έχουν την ίδια ηλικία, μεγάλωσαν σε δύο διαφορετικές πόλεις, είναι παρόμοια αλλά και διαφορετικά ταυτόχρονα, και φέρουν την ίδια γενετική μετάλλαξη που τους καθιστά υπερ-ευαίσθητους στην μικρού μήκους ταινία. Έχουμε ανάγκη όλη την δύναμη και την ωριμότητα των 40 χρόνων μας για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κινηματογραφική απόλαυση στο κοινό μας. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε».

Για το γραφείο τύπου
 
Ευάννα Βενάρδου
 
6932906657
 
25210-27435
 
Email: press@dramafilmfestival.gr

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου
Χορηγοί - Υποστηρικτές
 


Επιστροφή στο περιεχόμενο