Γιώργος Τελτζίδης - Μέλος Κριτικής Επιτροπής 41ου Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μίκρού Μήκους Δράμας - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώργος Τελτζίδης - Μέλος Κριτικής Επιτροπής 41ου Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μίκρού Μήκους Δράμας

Κριτικές Επιτροπές > 41ο Εθνικό Φεστιβάλ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


Γιώργος Τελτζίδης
Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης
Μέλος Κριτικής Επιτροπής 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Σπούδασε  Κινηματογράφο και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά. Υπήρξε δυο φορές υποψήφιος για το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία καλύτερης μικρού μήκους ταινίας και έχει επιλεχθεί από τα Talent Campuses των Berlinale Film Festival , Sarajevo Film Festival και Zurich Film Festival.
 
Εργάστηκε επί σειρά ετών, ως βοηθός σκηνοθέτη, σκρίπτ και casting director σε ταινίες των Κωνσταντίνου Γιάνναρη, ΄Εκτορα Λυγίζου, Περικλή Χούρσογλου, Στάθη Αθανασίου κ.α.
 
Πέντε σενάριά του έχουν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Μικροφίλμ της ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.  
 
Το 2012 στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας απέσπασε το βραβείο ντοκιμαντέρ για το “Καθαρό ραδιόφωνο” και το 2013 στο ίδιο φεστιβάλ, το σενάριό του με τίτλο “Γεννήτρια”, σε σκηνοθεσία της Nικολέτας Λεούση, απέσπασε τιμητική διάκριση σεναρίου και βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Το 2015 η μικρού μήκους ταινία του με τίτλο “Dye” ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το 2016 το “Dye” απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin. Το 2017, η τελευταία του ταινία σε παραγωγή της ΕΡΤ, με τίτλο “Φράγμα”, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


Χορηγοί - Υποστηρικτές
 


Επιστροφή στο περιεχόμενο