Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα 2022

45o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΑΣ!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων, περιμένει την ταινία σας για τη 45η διοργάνωσή του!

Το Φεστιβάλ Δράμας καλεί τους δημιουργούς από όλον τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Για τα τμήματα Διεθνές Animation και Short and Green δεν χρειάζεται διακριτή αίτηση. Οι ταινίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα filmfreeway.com

SAVE THE DATE: το 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος θα διεξαχθεί στις 5-11 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα, ενώ για πρώτη φορά η απονομή των βραβείων θα γίνει Κυριακή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:
https://www.dramafilmfestival.gr/submission/

Για συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό, οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής 2022, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 10 ευρώ, ενώ η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 45 λεπτά.

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα 2021

44o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Φέτος το Διεθνές πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργίες από νέους αλλά και καθιερωμένους κινηματογραφιστές, εκ των οποίων ορισμένοι έχουν ήδη κάνει μεγάλου μήκους ταινίες. Ταινίες που έχουν διακριθεί αλλά και νέες ανακαλύψεις από πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες, ταινίες που παίζουν με τα είδη δημιουργώντας νέες γλώσσες επικοινωνίας και εστιάζουν σε θέματα που αφορούν από το φύλο έως την ταξικότητα, όλα οργανικά δεμένα μεταξύ τους. Το πρόγραμμα μας είναι ένα πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό με κινηματογραφιστές από όλες τις ηπείρους που εστιάζουν με φρέσκια και μοντέρνα ματιά στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους κόσμο. Αυτή την χρονιά έχουμε επιλέξει να αυξήσουμε την διάρκεια των ταινιών που δεχόμαστε στα 45 λεπτά και επιλέξαμε με χαρά πολύ δυνατές ταινίες που συνήθως δεν βρίσκουν θέση στα φεστιβάλ λόγω μεγαλύτερης διάρκειας.

Έκπληξη η παρουσία του αγαπημένου ηθοποιού Denis Lavant από το αξέχαστο Holy Motors και τις υπόλοιπες ταινίες του Leo Carax στην γλυκιά Γαλλόφωνη ιστορία των Nicolas Paban, Guillaume Levil του Princess of Jerusalem.

Η Ουγγαρέζα σκηνοθέτης Borbála Nagy παρουσιάζει το Land Of Glory, μια εύστοχα σαρκαστική και κοφτερά ρεαλιστική ταινία. Ανάμεσα στις δουλειές τις μικρού μήκους, ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος η Borbala έχει εργαστεί και στην μεγάλου μήκους Jupiter’s Moon του φημισμένου (White God, Pieces of a Woman) σκηνοθέτη Kornél
Mundruczó.

Η Σουηδέζα σκηνοθέτης Kezia Zurbrügg κάνει διπλή εμφάνιση στο φετινό πρόγραμμα ως σκηνοθέτης του Brexitικού film Leavers, αλλά και στην ομάδα φωτογραφίας του ντοκιμαντέρ The Game που σκηνοθετείται από τον επίσης Σουηδό κινηματογραφιστή Roman Hodel. Πάμε Σουηδία!

Ο Lois Patiño, έπειτα από την επιστημονική φαντασίας μεγάλου μήκους Red Moon Tides συνεργάζεται με τον Matías Piñeiro δημιουργώντας το Sycorax, μια μικρού μήκους ταινία που συναρπάζει με την ποιητική της προσέγγιση.

Γιώργος Ζώης
Επικεφαλής Διεθνούς προγράμματος

 1. Anita της Sushma Khadepaun – Ινδία / Η.Π.Α
 2. Bagatelle του László Csáki – Ουγγαρία
 3. Μπλε Γη της KEEM Youngle – Νότια Κορέα
 4. Brutalia, Εργάσιμες Μέρες του Μανώλη Μαυρή – Ελλάδα
 5. Κούνια του Paul Muresan – Ρουμανία
 6. Καθημερινή Σφαγή στην Τεχεράνη του Hessam Hamidi – Ιράν
 7. DUSTIN της Naïla Guiguet – Γαλλία
 8. Από το Μπαλκόνι του Άρη Καπλανίδη – Ελλάδα
 9. Φοβάμαι Να Ξεχάσω το Πρόσωπό Σου του Sameh Alaa – Αίγυπτος / Γαλλία / Βέλγιο / Κατάρ
 10. Δοξασμένη Γη της Borbála Nagy – Γερμανία
 11. Αποχωρούντες της Kezia Zurbrügg – Σουηδία
 12. Marlon Brando του Vincent Tilanus – Ολλανδία
 13. Αποστολή: Χεβρών της Rona Segal – Ισραήλ
 14. Κύριος Ισχυρός του Oriol Barberà Masats – Βραζιλία
 15. Motorway 65 της Εύης Καλογεροπούλου – Ελλάδα
 16. Nha Sunhu του José Magro – Πορτογαλία
 17. Η Πριγκίπισσα της Ιερουσαλήμ των Nicolas Paban & Guillaume Levil – Γαλλία
 18. Ο Γιός των Σοδόμων του Theo Montoya – Κολομβία, Αργεντινή
 19. Ιστορίες Με Κρατάνε Ξάγρυπνο την Νύχτα του Jérémy VAN DER HAEGEN – Βέλγιο
 20. Sycorax των Lois Patiño , Matías Piñeiro – Ισπανία / Πορτογαλία
 21. Οι Εγκληματίες του Serhat Karaaslan – Γαλλία / Γερμανία / Τουρκία
 22. Το Παιχνίδι του Roman Hodel – Σουηδία
 23. Το Αόρατο Ποτάμι του Phạm Ngọc Lân – Βιετνάμ
DISFF44

Για την προώθηση ταινιών μικρού μήκους και την ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δημιουργών ταινιών από όλο τον κόσμο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2021, στην πόλη της Δράμας.

Άννα Μουγλάλη

Άννα Μουγλάλη

Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Βένια Βέργου

Βένια Βέργου

Λυδία Γεωργανά

Λυδία Γεωργανά

Γιάννης Χαλκιαδάκης 

Γιάννης Χαλκιαδάκης

Γιώργος Ζώης
Επικεφαλής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος του 45ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. international@dramafilmfestival.gr

Επικοινωνήστε με το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.