Φεστιβάλ Performance

2nd International  Forum of Performance Art

17-19 September
Drama, Greece

Η Διεθνής Συνάντηση Performance Art αποτελεί τη μοναδική διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας για την performance art στην Ελλάδα. Κατά την τριήμερη διάρκεια της φιλοξενούνται καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και φοιτητές τεχνών, υπό τη μορφή καλλιτεχνικής φιλοξενίας – residency, οι οποίοι παραμένουν στη συνάντηση καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης συμβάλλοντας σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Το πρόγραμμα της Διεθνούς Συνάντησης Performance Art αποτελείται από ακαδημαϊκές ομιλίες επιμορφωτικού περιεχομένου, εργαστήρια, video και live performances ενώ η διάρθρωση του προγράμματος στηρίζεται στην ομαλή εισαγωγή του κοινού στην performance art, από τις ομιλίες μέχρι και την παρακολούθηση των performances.

Με γνώμονα τόσο την ανάδειξη της performance art αλλά και της ιστορίας της πόλης της Δράμας, έχει επιλεχθεί ως χώρος διεξαγωγής η αποθήκη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας. Ο Σταθμός αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς αλλά και παραμελημένους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδας, με αξιόλογη ιστορία η οποία και αποτελεί έναυσμα για τις performances που δημιούργουν οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες