Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γεώργιου Δεμερτζή - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γεώργιου Δεμερτζή

Διοικητικό Συμβούλιο

Χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
κ. Γεώργιου Δεμερτζή

Αγαπητές και αγαπητοί
 
φίλοι του Δημοτικού Ωδείου και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας,
 
είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου στο Νομικό Πρόσωπο που έχει την ευθύνη αλλά και τη βαριά κληρονομιά της Διοίκησης των δύο αυτών ιστορικών και με λαμπρή πορεία θεσμών.  
Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας ιδρύθηκε το 1993 με απόφαση του ΥΠ.ΠΟ.Α και έκτοτε συμβάλλει αποφασιστικά και ενεργά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας με την παιδαγωγική του προσφορά. Διδάσκονται όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, μονωδία-φωνητική, ανώτερα θεωρητικά, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική καθώς και μουσική τεχνολογία.  
Ο ενεργός του ρόλος και η ποιότητα των ποικίλων εκδηλώσεών του, τον αναδεικνύει μια από τις πλέον σημαντικές εστίες προβολής της κλασικής, κυρίως, αλλά και παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, τον καθιστά σημαντικό στα πολιτιστικά δρώμενα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αλλά και της ευρύτερης Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ Δράμας ξεκίνησε  την πορεία του το 1978, ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας. Από τον Αύγουστο του 1996, το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζοντας την σημασία και το κύρος του Φεστιβάλ της Δράμας, το ενέταξε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων. Το υψηλό επίπεδο των επιλογών του σε καλλιτεχνικό έργο αλλά και το άριστο επίπεδο οργάνωσης του, συνέβαλαν στην αναγνώρισή του από την European Film Academy (EFA) ως ένα από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να συγκαταλεγεί στο δίκτυο συνεργαζομένων Φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο του κινηματογραφικού κόσμου όσο και του κινηματογραφόφιλου κοινού, ως ο χώρος ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους, ως ο χώρος παρουσίασης όλων αυτών που αποτελούν σήμερα ή θα συμπληρώσουν στο μέλλον ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας.
Ως μια ιστορική εκδήλωση πλέον προσελκύει ετησίως χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, προωθώντας παράλληλα και αναδεικνύοντας την τοπική κουλτούρα της Δράμας, παρουσιάζει μεταξύ άλλων το αποτέλεσμα, της αστικής αναζωογόνησης και τη διαμόρφωση θετικής, δημιουργικής κατεύθυνσης της κοινωνικής ζωής.
Σήμερα διανύει με δυναμική την πέμπτη δεκαετία του και οι προοπτικές εξέλιξης του είναι μεγάλες. Έχοντας αποκτήσει διαχρονικά μία ιδιαιτέρως αξιόλογη δυναμική, αναζητά πάντοτε τη διασύνδεση του με την εγχώρια και διεθνή πολιτιστική συγκυρία και τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον κινηματογράφο και γενικότερα την πολιτιστική παραγωγή. Το Φεστιβάλ μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την επίτευξη σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών οφελών, τόσο σε περιφερειακό / τοπικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό και για το σκοπό αυτό θα επιχειρήσουμε τη στρατηγική συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, με μια κατάλληλα διαμορφωμένη επικοινωνιακή πολιτική, η οποία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση του Φεστιβάλ και να συμβάλλει αποφασιστικά στην όλη προβολή του ιστορικού πολιτιστικού μας θεσμού.
Επιπλέον με την ανάπτυξη νέων ιδεών, τη διεύρυνση της συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, το σχεδιασμό καινοτόμων πρωτοβουλιών και την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας, θέτουμε τις βάσεις νέων δεδομένων και υπηρεσιών αναβαθμίζοντας τη συνολική εικόνα αλλά και προσφορά του στην έβδομη τέχνη και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Η χρονική αυτή στιγμή χρειάζεται ετοιμότητα, όραμα και συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, σχεδιασμό, οργάνωση, συνέπεια και σοβαρότητα από το Δ.Σ και το προσωπικό, ώστε το Φεστιβάλ Δράμας να αναπτύξει τη δυναμική του χωρίς περιορισμούς και σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις.
 
Σεβόμενος την ιστορία, την εμπιστοσύνη του Δημάρχου Δράμας, τις  βασικές αρχές και στόχους της Πολιτιστικής Πολιτικής του ΥΠ.ΠΟ.Α, του Δήμου Δράμας που είναι ο βασικός υποστηρικτής και αρωγός των προσπαθειών του Οργανισμού καθώς και το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου που αγαπάει, στηρίζει και παράγει τον πολιτισμό της 7ης Τέχνης, θα καταβάλω με κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο θεσμός αυτός να εξελιχθεί και να δυναμώσει παράγοντας πάντα καλλιτεχνικό και θεωρητικό έργο υψηλής ποιότητας που θα ενισχύει και θα προβάλλει την παραγωγή της σύγχρονης Ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας.
 
Γεώργιος Δεμερτζής
 
Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού-
 
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Χορηγοί - Υποστηρικτές


Δράμα: Αγίας Βαρβάρας9, 66100 - Δράμα   Τηλ: 25210 47575, Fax: 25210 33526
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 71, 10681 - Αθήνα   Τηλ: 2103300309, Fax: 2103302818
e-mail: kinfest[at]dra.forthnet.gr
Επιστροφή στο περιεχόμενο