Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλου (2015) - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας κ. Αντώνη Παπαδόπουλου (2015)

     

Χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή 
του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας 
κ. Αντώνη Παπαδόπουλου


Κάποιος είχε πει πως, εάν βλέπεις φως στην άκρη του τούνελ, αυτό μάλλον σημαίνει πως έστριψες μέσα στο σκοτάδι χωρίς να το καταλάβεις και αντικρίζεις όχι την έξοδο που ψάχνεις, αλλά την είσοδο που μπήκες...

Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι μόνο ένα αστείο για να φαιδρύνουμε την ατμόσφαιρα, αλλά για κάποιους, κυνικούς όσο και απογοητευμένους, είναι μία στάση ζωής: αντί να προχωρήσουν, να επιλέξουν την δυναμική φυγή προς τα μπρος, στρέφονται προς το παρελθόν, πετώντας όμως, έτσι, στον κάλαθο των αχρήστων, το δρόμο που προχώρησαν μέσα στο τούνελ.

Εμείς, κυρίες και κύριοι, εμείς που εργαστήκαμε για το 38ο Ελληνικό και το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, δεν είμαστε ούτε κυνικοί, ούτε απογοητευμένοι, παρ'όλες τις δυσκολίες μας, παρ'όλα τα δεινά που υφίσταται αυτή η χώρα κι ο πολιτισμός της. Επιλέγουμε το φως, επιλέγουμε να βαδίσουμε μπροστά, με την πολύτιμη υποστήριξη των φιλόξενων πολιτών και του Δήμου Δράμας, του Υπουργείου Πολιτισμού και των χορηγών μας, που συνοδοιπορούν μαζί μας.

Το Φεστιβάλ γίνεται για αυτό το ανέσπερο φως που λάμπει στα μάτια των νέων κινηματογραφιστών, των νέων σκηνοθετών και των συνεργατών τους, που θα γίνουν κάποια στιγμή, εάν δεν είναι ήδη, τα μάτια, τα αυτιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας, που θα καταγράψουν τα μελλοντικά όνειρά της, οδηγώντας την στην έξοδο του τούνελ, στο φως.
Σαν καλλιτεχνικός διευθυντής θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας σ’ αυτήν τη γιορτή του σινεμά, αλλά ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες που χωρίς τις ταινίες τους, δεν θα υπήρχε τίποτα για να γιορτάσουμε.

Όπως η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας, έτσι και ο λαός μιας πόλης είναι το κύτταρο του έθνους. 

Σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους μας, η πόλη και ο Δήμος Δράμας αποδεικνύει πως ο πολιτισμός είναι κάτι εξαιρετικά πολύτιμο για να αφεθεί στην τύχη του.

Σε μια εποχή γενικών εκπτώσεων, με τον πολιτισμό να είναι η πρώτη «πολυτέλεια» που περικόπτεται, η Δράμα, για 38 συναπτά έτη, συνεχίζει να «επενδύει» στο νέο αίμα του ελληνικού κινηματογράφου.

Εμείς παίρνουμε την κινηματογραφική και πολιτιστική παράδοση αυτής της πόλης και την πηγαίνουμε παραπέρα, ενδυναμώνοντας φέτος, ακόμα περισσότερο, το διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ.

Έτσι η πόλη μας μεγαλώνει στον παγκόσμιο χάρτη, φέρνοντας στην πατρίδα μας μια διεθνή θετική δημοσιότητα σε μια εποχή που μόνο αρνητική έχει συγκεντρώσει…

Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές του φεστιβάλ, το Υπουργείο Πολιτισμού, τους χορηγούς μας και κυρίως τα νέα παιδιά που εμπιστεύτηκαν στη Δραμινή οικογένεια το ξεκίνημά τους.


Αντώνης Παπαδόπουλος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής
του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της ΔράμαςΧορηγοί


Επιστροφή στο περιεχόμενο